12/29/15 13:06
(http://www.dnevnik.bg/)

Мариана Георгиева обяви, че ще последва Местан


Депутатът от ДПС и министър на спорта в правителството на Пламен Орешарски Мариана Георгиева ще последва бившия лидер на Движението Лютви Местан. Това се разбира от право на отговор на Георгиева до сайта "24 часа", публикувано след като в днешния си брой бестникът съобщи, че тя и Венцислав Каймаканов са избрали да останат в парламентарната група на ДПС.

"Ще следвам г-н Лютви Местан, защото е последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение. Каквото и да направи, то ще е в името на онова, което превърна в емблема на своето политическо поведение – евро-атлантическото развитие на България", пише Мариана Георгиева.

Тя посочва, че в статията се орави невярно внушение и защитава Лютви Местан.

"Няма нищо по-нелепо от това, да бъде обявяван за национален предател, за ислямист и прочие характеристики, които не се покриват с безспорния му профил на убеден либерал-демократ, доказван неизменно цели две политически десетилетия в България", заявява още депутатът.

След като Лютви Местан беше изключен от ДПС, трима депутати от партията обявиха, че напускат парламентарната група и стават независими - Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али. Местан бе последван и от лидерът на формацията в Кърджали и кмет на Джебел Бахри Юмер, който също обяви, че напуска ДПС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване