12/29/15 13:20
(http://pik.bg)

Награденият "Полицай на годината" смята, че заслугата е колективна

Награденият "Полицай на годината" смята, че заслугата е колективна

За мен тази награда е колективна, не индивидуална. Това заяви носителят на голямата индивидуална награда “Полицай на годината” за 2015 г. младши инспектор Емануил Петров Манолов – полицай в група “Охрана на обществения ред” в сектор “Охранителна полиция” към Първо РУ – Пловдив при ОДМВР – Пловдив.
Той получи наградата, защото на 25 юли 2015 г. в извънработно време е предотвратил взломна кражба от съседен имот в Асеновград и заедно с баща си е спрял извършителите.
Винаги съм на работа, дори и в извънработно време, каза Манолов. Той благодари на колегите и на ръководителите си за доверието, което са му гласували. Според него за случая, в който той се е проявил, е необходима и доза късмет. Манолов разказа също, че от малък е искал да стане полицай и работи професията си с желание и сърце. Според него тази професия не е опасна, а отговорна.
Голямата колективна награда “Полицай на годината” бе връчена на служителите на ОДМВР - Бургас, защото от началото на годината в дирекцията са образувани 1416 бързи и 142 незабавни производства, което поставя дирекцията на първо място в страната.
Калоян Калоянов, директор на ОДМВР – Бургас, заяви, че приема тази награда като оценка за работата на служителите на дирекцията. “Аз лично съм горд със своите колеги”, посочи той. Една от причините за добрите резултати в работата им, според него е добрата мотивация.
Калоянов посочи, че полицейската професия е такава, че водещото при нея не е материалното изражение и неговите колеги са приели това за себе си. “За нас критерият за успех е чувството за сигурност сред обществото. Ако то е високо, значи сме си свършили работата”, посочи той. Калоянов не пропусна да отбележи, че бургаската полиция за поредна година няма неразкрито убийство.
Първи подгласник сред колективите са служителите от Втори сектор “Грабежи” към Столична дирекция на вътрешните работи, защото са показали много добри резултати при предотвратяването и разкриването на тежки криминални престъпления на територията на София.
Първи подгласник при индивидуалните награди е старши инспектор Христо Георгиев Палагачев, началник на Участьк-Устово, Районно управление Смолян, ОДМВР-Смолян
Палагачев е получил информация за извършена телефонна измама на възрастна жена за около 250 000 евро в района на Първомай, която е предотвратил и е заловил измамниците.
Втори подгласник е Златослав Анков Атанасов – разследващ полицай в ГПУ – Малко Търново, сектор „РДГП Елхово” от отдел „Разследване” при Главна дирекция “Гранична полиция”. Той е награден, защото от началото на годината е разследвал 164 досъдебни производства, а общо 155 лица са привлечени като обвиняеми.
Третата индивидуална награда бе връчена на младши инспектор Николай Росенов Николов, младши автоконтрольор I степен в група „Охранителна полиция“, РУ- Кубрат, ОДМВР-Разград. Наградата му е връчена, защото многократно е отказвал подкуп.
В рамките на церемонията бе връчена и индивидуална поощрителна награда на Антон Любомиров Тодоров – разузнавач I степен в сектор „Грабежи“ на отдел „Криминална полиция“ при ГД „Национална полиция“. Той е награден, защото е доказал своя професионализъм при разкриване на тежки криминални престъпления с висока обществена опасност на територията на страната.
Втората индивидуална поощрителна награда бе връчена и на мл. експерт Петър Ангелов Христов – младши разузнавач /издирване/ в група „Криминална полиция“ към РУ-Харманли при ОДМВР-Хасково. Той е награден, защото през годината заради него са задържани общо 239 нелегални чужденци.
Втората колективна награда бе присъдена на служителите на Гранично полицейско управление - Царево към РД “Гранична полиция” - Бургас. В следствие на проведените през годината полицейски операции са задържани 28 групи с общо 768 незаконни мигранти, 28 автомобила, като 8 от тях са отнети в полза на държавата. По случаите са образувани 37 досъдебни производства с 37 влезли в сила присъди.
Трети подгласник е колективът от служители от Първа криминална група “Престъпления против личността” в сектор “Противодействие на криминалната престъпност” във Второ РПУ при СДВР. Те са наградени заради успешното разкриване на множество криминални престъпления на територията на районното управление.
Специална награда за граждански принос към работата на полицията бе присъдена на Георги Апостолов, който е координатор на националната гореща линия за безопасен интернет „WEB 112.NET“. Той е награден, защото успява да разкрие и задържи извършителите на подобен вид престъпления.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване