12/29/15 06:03
(http://www.klassa.bg/)

Принц Чарлз можел безнаказано да хвърля ядрени бомби

 Във Великобритания се разгоря нов скандал около кралското семейство, след като в. „Индипендънт” съобщи, че титлата „корнуолски херцог” позволява на принц Чарлз да избягва преследването за множество престъпления, включително и да хвърля ядрени бомби.
Обвиненията срещу британския престолонаследник заваляха, след като той поиска от журналистите на телевизия „Ченъл 4” да подпишат договор от 15 страници, според който той получава правото не само да съгласува въпросите за интервюто си, но да има и възможността да редактира видеозаписа по всяко време на подготовката му и дори да забрани публикация.
Ръководството на телевизията нарече тези искания „драконовски контрол на нивото на Северна Корея“.
Освен това медиите съобщават, че принцът десетилетия наред автоматично е получавал секретни документи на правителството, което би могло да му осигури предимство в играта на борсовите пазари. Журналистите веднага си припомниха опитите на Чарлз да лобира за редица инициативи, включително и свързани с климата, строителството, селските жилища, както и военните разходи.
Принц Чарлз, както и кралицата, министрите и най-влиятелните парламентаристи влизат в церемониалния Трети съвет на Великобритания, който, макар да съществува формално, осъществява надзорни функции на няколко организации, сред които Би Би Си и Royal Bank of Scotland.
Фактът, че херцогството продължава да бъде значимо и през ХХI век, се вижда и от изследване на държавните архиви, проведено от доктор Джон Киркхоуп от Плимутския университет, под названието „Може ли херцогството да нарушава закона и да не носи наказателна отговорност?”. Освен посочените по-горе предимства, правната защита на собствеността на Чарлз значително надхвърля правата на другите собственици на земи във Великобритания. Изследователят с почуда е установил, че титлата защитава уелския принц от наказания по много членове, включително и по закона за ядрените взривове и опазването на информацията.
През ноември уелският принц Чарлз заяви, че тероризмът и миграционната криза са свързани с промените на климата, а екологичните проблеми може би са една от основните причини за проблемите в Сирия.
„Свидетели сме на класически вариант, когато не се справяме с проблема”, каза той. Според принц Чарлз още преди 20 години се е твърдяло, че в бъдеще хората ще се сблъскат със сериозни конфликти заради оскъдните ресурси, ако не започнат да решават проблемите в промяната на климата.
„Изминаха няколко години, откакто Пентагонът започна да обръща внимание на това”, отвърна принц Чарлз на въпрос за съществуването на пряка връзка между промените на климата, конфликтите и тероризма, като подчерта, че климатичните промени имат огромно влияние върху това, което се случва.
Принцът отбелязва, че една от основните причини за конфликта в Сирия е сушата, продължила около пет-шест години, което е принудило хората да изоставят тази земя.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване