12/29/15 05:07
(http://www.klassa.bg/)

Развитието на ВМФ на Русия е сериозно предизвикателство за САЩ

 Разузнаването на американските ВМС е обезпокоено от развитието и модернизацията на ВМФ на Русия, което представлява само по себе си сериозно предизвикателство за САЩ. Част от доклада на ВМС с названието „ВМФ на Русия: осъществяване на исторически промени” е публикувана от изданието Daily Beast. Трябва да се отбележи, че това е първият подобен документ, публикуван в мрежата през последните 24 години.
В доклада се съобщава, че руските военни и занапред ще продължат да разширяват възможностите на своя флот. Авторът на документа - служител на разузнавателното управление на ВМС на САЩ Джордж Фьодоров – отбелязва, че Москва „е фокусирана вниманието си върху възобновяването на жизнеспособността на своите въоръжени сили, включително и на военния флот”. В частност, оборудва флота със съвременни подводници и кораби. 

Изданието отбелязва, че в доклада доста често се споменават руските крилати ракети „Калибър”. Според служителя на разузнаването, комплексът ще позволи на ВМФ на Русия да разшири своите възможности за ликвидиране на целите на противника. 

Наскоро Русия за първи път удари терористите от ДАЕШ с крилати ракети „Калибър” от подводницата „Ростов на Дон” от акваторията на Средиземно море. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване