12/29/15 08:48
(http://pik.bg)

Ревизоро: В България половината алкохол е фалшив

Ревизоро: В България половината алкохол е фалшив

Не знам още колко хора трябва да умрат в България от фалшив алкохол, за да спрем незаконните казани. Никой не говори за домашната ракия. Хората ще продължат да си варят ракия и тя не е опасна. Говорим за тези казани, които варят над 500 литра и не подлежат на никакъв контрол.

Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът Емил Димитров - Ревизоро. Той коментира промените в Закона за акцизите и данъчните складове, които предвиждат казаните с вместимост до 500 литра да се контролират от агенция "Митници" и да работят само от 1 юли до 31 декември, а през останалото време да не се използват. Тези промени предизвикаха напрежение и в Патриотичния фронт, като от НФСБ поискаха изключване на депутатката Поли Карастоянова, която гласува за новите правила.

В тези казани се правят някакви огнени ментета, които после в туби, дамаджани, шишета се продава, без някой да може да ги контролира. Казаните, които варят над 500 литра са голяма обществена опасност. Никой не говори за домашната ракия на хората. Те ще продължат да си варят алкохол, който е много качествен. В България половината алкохол е фалшив. Тези, които произвеждат ракия до 30 литра, си ги ползват домашно.

Всички останали произвеждат алкохол за търговска цел. Нека сега всички, които защитаваха тези нелегални казанджии, да отидат в Якоруда и да обяснят на близките на починалите, каква е тази ракия. Явно има хора, които работят този нелегален бизнес да процъфтява и се опитват да печелят гласове. Голямото производство с цел продажба трябва да се облага с акцизи и да се контролира. 225 пъти по-малко приходи влизат в хазната от тези нелегални казани, изчисли Димитров.

Той коментира и горещата тема от последните дни за разцеплението в Движението за права и свободи. ДПС е еднолично търговско дружество. Началникът там е Ахмед Доган и всички трябва да се съобразяват с него. Според мен те си решават някакъв вътрешно - партиен проблем. Аз не искам да взимам отношение, каза Ревизоро.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване