12/29/15 19:31
(http://pik.bg)

Собствениците на гори ще ползват информационната система за издаване на превозен билет от март

Собствениците на гори ще ползват информационната система за издаване на превозен билет от март

Информационната система за издаване на електронен превозен билет за дървесина е внедрена във всички държавни горски предприятия в страната. Това обяви при посещението си в Габрово заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов. Въвеждането на системата е част от мерките за справяне с проблема с незаконната сеч.

Общинските и частните гори у нас са около 25%. Техните собственици също ще бъдат задължени да ползват информационната система, която ще им бъде предоставена безплатно, припомни заместник-министърът на земеделието Георги Костов:

В началото на годината, месец януари, вероятно и част от месец февруари ще бъдат посветени на обучение как да ползват собствениците тази система.

От март всички собственици на гори ще ползват информационната система за издаване на електронен превозен билет, посочи заместник-министър Георги Костов. Той увери, че нуждите на населението от дърва за огрев са задоволени, след като в началото на отоплителния сезон имаше напрежение, заради намаленото снабдяване от частни и общински гори. По думите му в борсите и складовете има достатъчно количества, а от временните складове на държавните горски стопанства хората могат да си закупят дърва на достъпни цени. В Габрово заместник-министър Костов откри новопостроени обекти в природен парк "Българка“, финансирани през оперативната програма "Околна среда“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване