12/29/15 21:42
(http://pik.bg)

Търговецът на фалшивата ракия се мъчи да отърве кожата - хвърли вината на починалия Юсуф

Търговецът на фалшивата ракия се мъчи да отърве кожата - хвърли вината на починалия Юсуф

Обвиненият за причинена смърт на четирима души, както и на други деветима отровени от ракия-убиец в Якоруда - Тайфи Мекльов, бе изправен пред съда в Благоевград. Прокурор Георги Мадолев поиска пред съдия Петър Пандев най-тежка мярка "задържане под стража" спрямо собственика на дърводелски цех в малкото градче.

"Много ми е горчиво от тая работа. Ракията не съм я произвел аз. Донесе я в дърводелския ми цех мой приятел Юсуф. Той почина в понеделник", каза пред съда Тайфи Мекльов, цитиран от Дарик.

"Освен обвиняемия и починалия вече Юсуф, никой от останалите в якорудската компания не знае за доставката. Това е защитна версия на Мекльов и се разминава драстично от събраните в хода на разследването доказателства, в това число и разпит на свидетели", опонира в залата прокурор Мадолев. Според Мекльов, ракията, която доставил покойния вече Юсуф, била в туба от 6 литра. Два литра продал на други двама приятели - Ваидим и Салих. Те също са мъртви.

Четвъртата жертва на наричаната в Якоруда "смъртоносница" е Младен Биков. Той взел 4 литра от ракията, изтъкна Мекльов. Прокуратурата в Благоевград иска постоянен арест.

"Ако бъде на свобода, обвиняемият може да окаже натиск над останалите свидетели, в това число и настанените за интоксикация в благоевградската болница мъже. Възможно е да укрие важни по делото доказателства и следи", пледира прокурор Георги Мадолев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване