12/30/15 16:08
(http://www.klassa.bg/)

1,7 млн. лв. от бандитско имане влизат в хазната

 

Кабинетът нареди на НАП да осребри конфискуваното имущество

Близо 1,7 млн. лв. от бандитско имане се очаква да влязат в хазната. Парите трябва да дойдат от конфискувано в полза на държавата имущество, отнето от Комисията за незаконно придобито имущество.

По закон след като комисията установи доход на осъденото лице без законен произход на парите, се стига до конфискация на имуществото му. След това имането на бандита попада в междуведомствен съвет, който го управлява или най-често осребрява. Така конфискуваното имущество се прехвърля към НАП, откъдето се пуска на публичен търг.

С решение от вчера кабинетът възложи на НАП да събере и осребри имане за около 1,7 млн. лв., което е конфискувано по 9 дела на КОНПИ.

Сред бившите собственици на отнетото имане са бизнесдамата Мария Загорска, лихвари и измамници. Бившата шефка на "Клубове на жените – земеделки" ще се раздели с имущество за 108 бона, след като е била осъдена за това, че е присвоила чужди европари по проект за семейни ферми. Заради измамата 6 сметки на дамата в различни валути са били запорирани и сега предстои парите от тях да бъдат събрани от НАП в полза на държавата.

Друг от клиентите на КОНПИ – поповският бизнесмен Борислав Борисов, пък ще се раздели с имущество на обща стойност 186 693 лв. Предприемачът има влязла в сила условна присъда за данъчни престъпления и неплащане на данъци в размер на близо 47 000 лв. След нея той ще трябва да се раздели с с няколко лъскави автомобила, сред които три BMW X5 и „Фолксваген Пасат“, както и с наличните по няколко банкови сметки суми.

Най-голямата сума, която НАП трябва да вкара в хазната, е 450 000 лв. На толкова е оценено имущество на видински измамник от известната махала Нов път. Заради далавери той е бил осъден да се раздели с близо 10 имота в различни квартали на дунавския град. Сред тях има жилищни сгради, складове, магазини и кафенета.

Плевенски играч пък ще олекне със 167 000 лв. от сделки с акции отново заради присъда за измама. Заради валутни престъпления пък семейство от Хасково трябва да плати на държавата 32 000 лв., за които не могат да докажат законен произход.

В групата на осъдените са и двама лихвари – от Сливен и Варна, които ще трябва да се разделят с над 20 имота и коли заради незаконно отпускани от тях заеми. Измамник от Омуртаг пък ще остане без няколко автомобила, кафене, къща и дворно място заради крупни далавери.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване