12/30/15 05:13
(http://www.klassa.bg/)

Bloomberg разкри подробности относно преговорите между Путин и Кери

 Руският президент Владимир Путин, по данни на агенцията, в хода на състоялите се на 15 декември преговори с държавния секретар на САЩ е изразил увереност, че Башар Асад ще спечели предстоящите през 2017 година президентски избори, ако участва в тях.
Руският президент Владимир Путин в хода на състоялите се на 15 декември преговори с държавния секретар на САЩ Джон Кери е настоял сирийският лидер Башар Асад да бъде допуснат до изборите, които са планирани за 2017 година, съобщава агенция Блумбърг, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията. 

По информация на агенцията, Путин е изразил увереност, че Асад ще удържи победа на изборите, ако участва в тях. Отбелязва се, че Кери не се е съгласил с позицията на руския държавен глава и е заявил, че САЩ вече са пристъпили към разработването на правилата за гласуване, които намаляват шансовете за победа на Асад. 

Руският лидер е отбелязал, че Москва не е против участието в политическия процес на опозиционните сирийски групировки, подкрепяни от редица страни от Персийския залив и Турция, но само в случай, че те престанат да воюват. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване