12/31/15 07:09
(http://www.klassa.bg/)

Борисов събра спешно енергийни шефове заради писмо от "Газпром"

 Премиерът Бойко Борисов събра спешно енергийни шефове заради изненадващо писмо от "Газпром експорт", съобщи bTV. Писмото е до свързаното със Сашо Дончев дружество "Овергаз" и в него се информира, че считано от 1 януари 2016 г. ще бъдат спрени доставките за неговите клиенти заради задължения на компанията. Става дума за дневна консумация от порядъка на 1-1,5 млн. кубични метра природен газ на ден, научи Агенция "Монитор" от енергийни шефове. "Овергаз" доставя синьо гориво до около 30-40 000 домакинства при общо 70 000 газифицирани домакинства в страната. Сред големите клиенти на "Овергаз" са търновската топлофикация, а в София клиенти са му голяма верига магазини, както и е световна марка за безалкохолни напитки, както и Летище София.

Писмото е било получено преди часове в "Булгартрансгаз" – фирмата, която осигурява тръбите за газа. Копие от него има и до Сашо Дончев. То е получено на обяд.
Според осведомени, на спешно свиканото заседание са събрани шефът на управителния съвет на "Булгартрансгаз" Георги Гегов, шефът на Българския енергиен холдинг Жаклен Коен, председателят на Националната електрическа компания Петър Илиев. Нито един от тях в последния час не вдига своите телефони.

Агенция "Монитор" успя да се свърже с шефа на "Булгаргаз" Петьо Иванов, който обясни, че не е бил на срещата, но увери, че дружеството има готовност да подсигури клиентите на "Овергаз" с гориво, но засега такава заявка няма.

Очаквайте подробности

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване