12/31/15 14:29
(http://pik.bg)

Как използвахме социалните мрежи през 2015 г.

Как използвахме социалните мрежи през 2015 г.

Според много анализатори начина, по който ще използваме социалните медии  през 2016 г. ще е много по-различен от досега. Ето и някои интересни факти и статистически данни, които показват къде сме днес и къде бихме могли евентуално да се окажем през новата година.

1. Над 75% от всички интернет потребители използват социалните медии.

2. За по-младите потребители, Instagram е по-важен от Facebook и Twitter. Докато Facebook и Twitter все още са властващите лидери, по-младото поколение ги намира за "стара школа".

3. Instagram е една от най-бързо растящите социални мрежи през 2015 г. Според Emarketer, само в САЩ има над 77 милиона потребители в Instagram и тази цифра се очаква да нарастне до 100 милиона до 2018 г. Факт е че най-младите потребители започват да ‘се трупат‘ и на още по-новите социални медии като Snapchat и  Vine.

4. LinkedIn е най-важната социална мрежа за професионалисти. Това е мястото, където трябва да бъде, ако искате да изградите нови бизнес връзки и взаимоотношения.

5. Мъжете и жените в повечето социални мрежи са равномерно разпределени. Изключение прави Pinterest. По някаква причина, жените обичат Pinterest докато мъжете го презират.

6. 77% от потребителите използват Facebook, 63% използват YouTube, 25% използват LinkedIn, 24% използват Google Plus, а 21% използват Twitter. В цифри това изглежда така: YouTube има малко над 1 милиард потребители месечно, докато Facebook има над 1,5 милиарда потребители месечно.

7. Най-големият онлайн сайт за запознанства всъщност е социална мрежа: Badoo.

8. Само 9% от тийнейджърите, които са потребители на социалните медии се притесняват за поверителността на личните им данни.

9. Един грешен пост в социалните медии може да съсипе живота ви. Важно е да се помни, че социалните мрежи са публични и има последици за това което казвате, дори и ако вашите намерения не са били злонамерени!

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване