12/31/15 16:56
(http://www.klassa.bg/)

Какво да правим с нежеланите подаръци

 Нежеланите подаръци са нещо, пред което ни се е налагало да се изправяме много пъти. И докато майка ви и доброто възпитание ви карат да благодарите и да възкликнете “Прекрасно е! Точно това исках!” или “Колко оригинално!”, всъщност това е последното нещо, което минава през ума ви. Ако беше само до израза на благодарност, добре, лошото е, че все пак трябва да направите нещо с тези нежелани подаръци, които не може да гледате и няма как да използвате. Ето някои идеи, които ви идват на помощ:

1. Кажете какво харесвате

Понякога дори най-близките ви хора нямат никаква представа какви точно са вкусовете ви. Те може и просто да не са осъзнали, че вкусът ви се е променил с времето, и преди бихте се зарадвали на метъл тениска, а сега едва ли бихте я облекли. Ето защо ще си спестите грижите, ако просто покажете на хората какви са вкусовете ви.

2. Дарете ги

Колкото и да се стараете да обясните на някого, че никога не бихте си сложили розова рокля на цветя, накрая се оказвате с нещо подобно. Докато вие може да не сте очаровани от идеята да облечете нещо такова, някой друг може и да е, така че направете подарък и на себе си, и на някой в нужда и дарете подаръците, които не искате.

3. Колко съм

непохватен

Да, не е най-милото нещо, но вие така или иначе сте непохватни, а подаръците ви са чупливи. Все пак фигурката на козел, която сте получили и трябва да е предмет на изкуството, случайно се изплъзва от пръстите ви и се чупи. Покажете, че съжалявате, че сте изгубили този подарък, но не прекалявайте, защото ще ви купят друг и може да е по-голям.

4. Без ненужни вещи

Добър вариант е да се разберете с близките си дали въобще да си разменяте подаръци или не. Ако предварително сте се уговорили подаръци да получат децата, така значително ще намалите снежните човеци, елените и шапките, които ще се търкалят из дома ви.

5. Колко е важен размерът

Това ще ви свърши работа, ако сте получили някаква дреха. Винаги може да кажете, че не ви става и ако човекът, който ви прави подарък, е бил достатъчно съобразителен, ще е запазил касовата бележка. Така ще може да се върнете в магазина и да си вземете нещо, което е повече по вкуса ви.

6. Подарете ги на някой друг

За някои това е идеалното решение. За други е неуважително. Но ако така и така няма да използвате подаръка и не му се радвате, защо да не донесете усмивка на някого? Единственият минус е, че ако и други разсъждават така, има някаква вероятност подаръкът да се върне при първоизточника.

7. Продайте ги по интернет

Не се налага да ходите до магазина. И освен това около Коледа има достатъчно сайтове, в които стотици потребители с удоволствие се разделят с нежеланите си вещи и намират това, което търсят на добра цена.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване