12/31/15 13:40
(http://pik.bg)

Нов проект със социална насоченост ще се изпълнява в община Завет

Нов проект със социална насоченост ще се изпълнява в община Завет

В община Завет стартира проект „Нови възможности за независим живот на уязвимите групи на територията на община Завет”. Той ще се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. и ще е с продължителност 23 месеца, съобщават от местната администрация.

Финансирането е за близо 499 350 лева. Проектът цели да осигури на хора с увреждания и над 65 гоини с ограничения или в невъзможност за самообслужване, и техните семейства на територията на община Завет, иновативна и гарантирана възможност за избор на услуги, както и да ги подпомогне при вземане на решение коя е услугата, която в максимална степен отговаря на техните потребности.

Включените дейности са насочени към улесняване достъпа и до здравни услуги и към развитие на социални услуги в общността, в подкрепа на социалното включване на хората с увреждания, както и до улесняване достъпа до заетост.

Проектът ще осигури интегрирани услуги, според специфичните потребности на човека в неравностойно положение въз основа на индивидуална социална оценка чрез създаване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда. От една страна ще се подобрят възможностите за получаване в рамките на община Завет такива услуги, а от друга ще се подобри достъпа до специалисти в домашна среда.

Реализирането на проектните дейности ще удовлетвори нарастващата необходимост на населението от уязвими групи от равен достъп до социални, здравни и интегрирани услуги, ще се повиши нивото на тяхната ефективност.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване