12/31/15 07:36
(http://www.klassa.bg/)

Обама ще осбъди ТТИП с Меркел през април

 Барак Обама лично ще обсъди Трансатлантическото търговско споразумение с Ангела Меркел при посещение на германско търговско изложение през април.

Обама ще присъства на „Хановер Месе”, ежегоден технологичен панаир, и ще се срещне с германски официални лица, съобщиха от Белият дом.

Събитието в Хановер се счита за най-голямото изложение за индустриални технологии и ще се проведе между 25 и 29 април.

„Присъствието на президента, първо на действащ държавен глава на САЩ, представлява уникална възможност за представяне на американските иновации и способности, както и промотирането на страната като основна дестинация за инвестиции”, казват още от Вашингтон.

Докато е в Германия президентът ще обсъди и продължаващите преговори за Трансатлантическото споразумените за търговия и инвестиции, пише още в комюникето.

Неговото евентуално приемане ще създаде най-голямата в света зона за свободна търговия между САЩ и ЕС, припомня АФП. Така ще отпаднат бюрократичните бариери, както и някои регулации в търговията и инвестициите.

Преговорите започнаха в средата на 2013, но споразумението все още среща политическа и гражданска съпротива от двете страни на Атлантическия океан. Сред спорните въпроси е вноса на ГМО храни от САЩ, както и достъпът на интернет компании до лични данни на потребителите.




Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване