12/31/15 17:05
(http://pik.bg)

Община Габрово осигури временен подслон за бездомните хора в града

Община Габрово осигури временен подслон за бездомните хора в града

За поредна година с падането на температурите под нулата община Габрово осигури временен подслон за бездомните хора, които по данни на социалните работници са 24 души.

Осем бездомници са потърсили подслон в общинския гараж, който е пригоден и отоплен за хората в нужда, живеещи на улицата. Постройката разполага с легла и с баня с топла вода, както и с тоалетни принадлежности, а сготвена храна веднъж дневно получава  всеки, потърсил покрив в мразовитите дни. Най-младият от настанените е на 21 години, който споделя, че работи в София, но дошъл в Габрово да си извади документи и няма къде да отиде.  

Питка с късмети ще разчупят в новогодишната нощ бездомниците, като някои от тях съвсем неочаквано са получили и новогодишни подаръци - якета от незнаен дарител. Топлите дрехи бяха облечени на дървета в градинката пред театъра с послание и пожелание за по добра и усмихната нова година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване