12/31/15 07:33
(http://www.klassa.bg/)

Руската авиация унищожи ЗРК „Оса“ и сборище на главатари на ИД в Сирия

 С най-новия руски бомбардировач Су-34 руските сили в Сирия в сряда (30 декември) унищожиха зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) „Оса“ съветско производство и сграда, в която, според разузнаването, са се намирали лидери на терористите от „Ислямска държава“, съобщи Lifenews.ru.

Информацията за операцията е подадена от руския военен координационен център в Багдад. Разузнаването е установило замаскирано железобетонно укритие в района на Дамаск, в което е бил поместен зенитният комплекс.

„В продължение на две денонощия в района организирахме денонощно наблюдение от въздуха. След като информацията за наличието на главатари на бойците на мястото бе потвърдена, със Су-34 бе нанесен авиационен удар. В резултат на директното попадение с коректируеми авиобомби сградата и всичко в нея бе унищожено“, съобщи говорителят на руското военно министерство Игор Конашенков.

В сряда самолети на руските военно-космически сили в Сирия унищожиха и 20 автоцистерни, с които терористите превозвали контрабанден петрол в Турция, предаде РИА „Новости“, като цитира министерството на отбраната.

Общо за две денонощия руската авиация е осъществила 120 бойни полета и е атакувала над 420 обекта на терористите в Сирия, посочва „Известия“.




Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване