12/31/15 13:54
(http://pik.bg)

Свещеник събира бездомни и самотни да посрещнат заедно Нова година

Свещеник събира бездомни и самотни да посрещнат заедно Нова година

Свещеник от добричкия храм "Света Троица" събира бездомни и самотни хора, за да посрещнат заедно Нова година. Инициативата е първа по рода си в Добрич. Отец Емануил сподели, че идеята се родила спонтанно, а поканата е към:  Хора, които няма с кого да си прекарат този празник. Да дойдат да си пожелаем всички здраве, щастие и късмет за годината, която ни предстои. Не съм ограничил нещата да са само за такива хора. Може да дойдат семейства с деца, всякакви хора, които искат да прекарат по-различно или по-близо до Бога, да кажем.

 
Новогодишната трапеза в социалната трапезария към храма ще бъде повече от скромна: 
Това, което си произвеждаме ние от стопанството, ние ще си приготвим. Ако са много хората, няма да е много богата трапезата, но ще има за всички. В случая идеята е не да седнем да се наядем и да се напием, а да се съберем да се приобщим, да се направят нови връзки с тези хора, да не се чувстват самотни, да си създадат приятелства. По този начин някак да облекчим на хората мъката, ако е възможно, разбира се. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване