12/31/15 08:50
(http://pik.bg)

Шефът на БЕХ: Руснаците ни спират газта до 10 януари! Ще останат ли хората на студено по домовете си?

Шефът на БЕХ: Руснаците ни спират газта до 10 януари! Ще останат ли хората на студено по домовете си?

„Газпром експорт” няма да пуска газ към „Овергаз” до 10 януари. Това го пише в кореспонденцията между двете компании. За този период срещу доставките пише 0. Това сподели пред Нова телевизия Жаклен Коен, изпълнителен директор на Български енергиен холдинг.

„В „Булгартрансгаз” е получено писмо от междуфирмена кореспонденция, че от 1 януари количествата за „Овергаз” срещу заявката им има 0. Това събуди безпокойство на премиера, който веднага ни събра, за да си изясни ситуацията. Като цяло е необичайно. Става въпрос за отношения между две компании извън държавата. Има възможност държавните дружества да обезпечат с газ „Овергаз”.

Те обаче трябва да сключат договор. От българска страна обявиха, че са в интензивна кореспонденция с руската страна и проблем не трябва да има. В краен случай ще се разчита на обществения доставчик, който ще пусне газ към „Овергаз”. Държавните дружества ще реагират както трябва. Резерви има. Надявам се да няма политика в случката. С увереност мога да кажа, че хората няма да останат без газ в домовете си”, обясни Коен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване