01/01/16 11:02
(http://www.klassa.bg/)

Новогодишна диета за световен мир

 ЕТО, че и 2015-а отмина. Изтъркаля се още една година, в която повечето от вас не спряха цигарите, не свалиха 15 килограма, не стъпиха във фитнеса от февруари нататък, не си платиха парното, не подредиха оня шкаф с папките и не казаха на свекървата да си взема малоумното дете и да не се връща повече.
Но има и хубава новина – предстои ни цяла една година, в която може да се опитаме да изпълним поне едно от новогодишните обещания, дадени на 31 декември. За да не ставате банални и да не се повтаряте всеки път в разочарованията от собствената си липса на воля, реших да ви направя малко подаръче. Както казва Ути Бъчваров: приготвила съм ви
списъченце
с десетина
желанийца,
които да се опитате да изпълните през следващите 12 месечета.
Знам, че в момента, в който някой спомене за планове за 2016 година, всеки започва да мисли за целулитчето и шкембенцето и мислено да си взима сбогом с тях. Но нека този път изненадаме самите себе си и бъдем по-глобални. Да си пожелаем световен мир, пък те килограмите сами ще се стопят с постигането му! Какво общо има световният мир със сланинките и цигарите ни ли? Ами много просто – той е следствие от тях. Ето защо:
Ако решим през 2016 година да се отървем от паласчиците, ще се наложи да ядем по-малко и да се движим повече. С две думи: сбогом, вратни пържолки, сбогом, автобус 88. Колкото повече хора се заемат сериозно с изпълнение на плана си, толкова повече щастливи прасета ще оцелеят и толкова по-малко отровен газ ще се стеле във въздуха.
Глобалното затопляне ще забави темпото си, а месото ще стига и за най-бедните от бедните, като поради намаляване на търсенето цената му ще падне и те ще могат да си го позволяват почти всеки месец.
Така ще сложим прът в пророчествата, че следващите вълни от бежанци ще са поради глад и климатични катастрофи. Казано накратко - всеки път, като си спестите родеото из софийските кратери с 88,
едно африканско
семейство ще
запазва дома си,
а вие – бъбреците си. За да сте напълно здрави обаче, ще се наложи и да спрете цигарите.
Това няма да има директно глобално въздействие върху световната политика, но пък ще е истински трус за местната такава. Представете си само, че през 2016 година внезапно се окаже, че никой в България вече не пуши. Какво ще прави ДПС? А българските турци по родопските села? Ако не нижат тютюн, ще се наложи вероятно да произвеждат нещо конкурентоспособно, ще вземат да забогатеят, да станат финансово независими от феодалите си и да се уволнят от армията избиратели на Доган и Местан...
Ама по стар български обичай да не ги мислим турците. Да помислим за партиите. Без контрабанда на цигари те ще фалират. Ще се наложи да се издържат от членски внос. А ако се издържат от членски внос, ще трябва да спазват и обещанията, давани към членската маса. Боже, боже, чак не смея да си го представя!
Спиране на цигарите автоматично води и до сериозно намаляване на консумацията на алкохол. Щото знаете я оная спирала, дето като почнете с “още една цигара и тръгвам, ма към нея сипи една последна водка, ох, не е е свършила водката, я още една цигара” и не спирате, докато не свършат и водката, и цигарите... А ако не пушите, ще си тръгвате навреме. Тръгвайки си навреме, ще се сдобиете с железен черен дроб и щастливо семейство.
Няма да има вече: “Къде ходиш по цяла нощ”, ревове, обиди и разводи. Оставайки повечко вкъщи, ще обръщате внимание на децата и на прокапалия кран в банята. Така децата ще си пишат домашните, а крановете ще са поправени. Ще се спестят милиони литри вода и ще се създават умни и възпитани граждани на републиката. Наслаждавайки се на домашен уют, спокойна половинка, кротки дечица, перфектна фигура и мощни бели и черни дробове, на българите няма да им остава друго, освен да правят повече любов. Ще се народят здрави дечица.
Ще се спре демографският срив. На хората ще им остават и пари в излишък. Щото, като не харчат за партии, пропиляна от спукани тръби и кранове вода, за цигари, алкохол, вратни пържоли и бензин, то за какво друго да дават парите си, освен за образованието на децата си?
До 20-ина години чипът в България ще е изцяло подновен – страната ще се е напълнила с млади, здрави, учени и добре гледани граждани, които ще богатеят и ще трупат пари и в бюджета.
България ще
се превърне
в световна сила
благодарение на човешкия си потенциал. Цял свят нази ще гледа и всички ще искат да са българи! Нищо чудно да се класираме и за някое световно по футбол, ма да не прекалявам с фантазиите!
И всичко това само ако изпълним поне три от новогодишните си обещания. А ако ни е трудно, нека си обещаем най-малкото, че догодина по същото време отново ще си обещаем!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване