01/01/16 12:24
(http://www.dnevnik.bg/)

Ученик почина в Банско заради хронично заболяване, в "Пирогов" без пострадали от пиратки (обновена)


Хронично заболяване, а не алкохолно натравяне е най-вероятната причина за смъртта на 15-годишното момче от Банско в първите часове на новата година, съобщи агенция "Фокус", като цитира Йорданка Шаркова, говорител на Областна дирекция на МВР – Благоевград. Това е установила извършената аутопсия на младежа от медиците в Многопрофилна болница за активно лечение в Благоевград.

15-годишно момче от Банско е починало в първите минути на новата година, съобщи агенция "Фокус", като се позова на дежурния полицай в областната дирекция на МВР в Благоевград. Най-вероятната причина за смъртта му е алкохолно натравяне.

Сигналът за колабирал младеж е подаден малко след полунощ, но когато екипът на спешна помощ тръгва към мястото на инцидента, сигналът е отказан, тъй като е съобщено, че момчето ще бъде транспортирано до разложката болница с личен автомобил. Когато момчето е откарано в болница, медиците установяват, че то е починало. Към 3 часа тази нощ тялото му е прието за аутопсия от съдебен лекар в МБАЛ-Благоевград. За инцидента е уведомена Районна прокуратура-Разлог. Служители на РУП-Банско работят по случая.

В новогодишната нощ в "Пирогов" не са постъпвали пострадали от бомбички и пиротехнически изделия. Незначителен е броят на хората, потърсили медицинска помощ вследствие на употреба на алкохол, каза по време на традиционния новогодишен брифинг зам.-директорът на болницата д-р Стоян Сопотенски, отговарящ за медицинската дейност и завеждащ Спешното отделение в болницата. През изминалата нощ в "Пирогов" са прегледани  62-ма души, седем от които са хоспитализирани. В хирургическия кабинет са постъпили девет души със стомашни проблеми, в токсикологията са потърсили помощ 10 човека, трима от които с алкохолно натравяне и 7 с алергични реакции.

За последната седмица след коледните празници в болницата са приети 21 пациенти с инфаркт, двама от които през изминалата нощ. В шокова зала не е приет нито един пациент и това според медиците е знак, че през новогодишната нощ не е имало катастрофи и измръзнали хора. 197 100 хил. пациента са преминали през "Пирогов" през 2015 г., като 44 683 от тях са настанени за лечение в болницата.

117 души са настанени през изминалата нощ в Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора, съобщи агенция "Фокус".

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Трафикът по автомагистралите е в обичаен режим. На ГКПП пътникопотокът е слаб, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От "Пътна полиция" напомнят на водачите да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост. Важно е при никакви обстоятелства да не превишават скоростта, да спазват нужната дистанция и да се съобразяват със състоянието на пътищата.

Спокойна е пътната обстановката и на територията на столицата. Благодарение на създадената от Пътна полиция – СДВР добра организация не се образуваха задръствания през изминалите дни, когато много хора се отправиха на път извън София.

През изминалото денонощие пътните полицаи регистрираха 8 пътнотранспортни произшествия на територията на страната, при които е загинал 1 човек, а 11 са ранените.

Няма регистрирани сериозни инциденти и нарушения на обществения ред в Новогодишната нощ на площад "Княз Александър Батенберг" в столицата.

Гражданите и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ, напомниха от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване