01/02/16 17:11
(http://www.klassa.bg/)

Huffington Post: Разбираемо е защо Хитлер е симпатичен на Ердоган

 Думите на възхищение относно лидера на нацистка Германия Адолф Хитлер разкри действителните намерения на турския президент, счита Джон Тюрс, професор, професор по политология в колежа „Лагранж” и колумнист за изданието Huffington Post.
Отговаряйки на журналистически въпрос дали може да бъде въведена в Турция президентска форма на управление при съхраняване на унитарността на държавата, Реджеп Ердоган отговорил положително, привеждайки за пример Германия от времето на нацизма.

Преди това турският държавен глава заяви, че властите могат да проведат референдум за нова конституция на страната и преход към президентска система за управление. Опозиционните партии се изказват против, обвинявайки Ердоган в стремеж към авторитарност.

Коментирайки изявлението на турските власти, че думите на президента са изтълкувани неправилно, политологът изразява мнение, че в „хитлеровата страна на Ердоган” е престъпление да се предположи, че президентът на Турция се възхищава на лидера на нацистка Германия.

„По ирония, вие дори можете да попаднете в затвора за изказване, че Ердоган е авторитарна личност” – счита Джон Тюрс.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване