01/03/16 10:58
(http://www.dnevnik.bg/)

Задържани са 40 души за палежа на саудитското посолство в Техеран


BREAKING #saudi embassy attacked in #Tehran minutes ago pic.twitter.com/Hxbc8h1N8S

— Farahmand Alipour (@FarahmandAlipur) January 2, 2016
В Техеран са задържани 40 демонстранти заради снощната атака срещу саудитското посолство в Техеран, заяви прокурорът на иранската столица Абас Джафари Долатабади пред иранската агенция "Исна", цитирана от Българската телеграфна агенция.

До момента 40 лица, които са проникнали във вътрешността на посолството, са идентифицирани и задържани. Продължава разследването, за да бъдат идентифицирани виновниците за този акт, заяви Абас Джафари Долатабади, цитиран от "Франс прес".


В събота вечерта иранци, разгневени от екзекуцията по-рано в събота на саудитски шиитски лидер и 46 души, щурмуваха посолството на Саудитска Арабия в Техеран, като разграбиха и опожариха части от него. На любителски снимки и видеозаписи, разпространявани в социалните мрежи, се виждаше как тълпата щурмува комплекса в Техеран, хвърля коктейли молотов по фасадата на посолството и нахлува и троши в помещенията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване