01/03/16 06:36
(http://www.klassa.bg/)

Прогноза: През 2016 г. рублата може да направи неочакван маньовър

 Експерти, правейки прогноза за 2016 г., препоръчват да се обърне внимание на валути като руската рубла, тъй като валутните пазари могат в скоро врем да поднесат сюрпризи, пише финансовият редактор на Welt Даниел Екерт.
Рублата през 2016 г. може да направи неочакван маньовър. Благодарение на необятните пространства на страната и нейните огромни ресурси руската валута има всички шансове да стане валута от глобално значение. Макар суровинната криза да оказва допълнителен натиск върху цялата руска икономика, потенциалът за възстановяване на рублата през 2016 г. е твърде голям.

„Ако цената на нефта през годината започне да се възстановява, това ще даде тласък на рублата” – казва Роналд Шнайдер, експерт по развиващи се пазари от Raiffaisen Capital Management.

Напълно е възможно още в близко време руската валута да започне да расте, отбелязва авторът.

„Към края на 2016 г. руската валута може да укрепне с 20%” – счита Стин Якобсен, главен икономист на Saxo Bank. Като потенциален фактор за възстановяване на рублата той вижда не само нарасналата цена на нефта, но и глобалното разочарование в политиката на Федералната резервна система на САЩ.

Независимо че позициите на различните анализатори относно точните оценки за ръста на рублата се разминават, всички експерти са единодушни, че през 2016 г. руската валута я чака възстановяване, обобщава Welt.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване