01/03/16 05:52
(http://www.dnevnik.bg/)

Следпразничното прибиране започва с жълт код за обилен сняг


В последния ден от поредицата почивни дни за коледно-новогодишните празници е обявен жълт код за обилни валежи от сняг в цялата страна.

Очакванията са да натрупа между 10-15 см, с изключение на област Сандански и Черноморието, където през деня снегът ще е примесен с дъжд и са възможни поледици. Властите забраниха от 14 ч. до 20 ч. движението на товарните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътни направления.

Първо ще завали в Западна България, а после и в Източната част, уточняват синоптиците.

Минималните температури ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса, а в Югозападната част на страната - между минус 5 и минус 2. Максималната температура в Северна България няма да превиши минус 7 градуса, а по Черноморието - до 3 градуса. В София се очаква минималната температура да бъде минус 9, а максималната минус 1.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно - може да се очаква затваряне на летища или забавяне на полетите, трудни условия за шофиране и удължаване на времето за пътуване.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване