01/03/16 07:30
(http://www.klassa.bg/)

София осъмна в бяло

 През нощта в София във връзка с валежите от сняг са започнали обработки със смеси срещу заледяване по улици и булеварди, по които се движи обществен градски транспорт, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Направени са обработки във всички 24 столични райони. На терен са работили 175 снегопочистващи машини. Фирмите ангажирани с почистването са изпълнили обработки със смеси срещу заледяване и по опасни и стръмни пътни участъци, както и на основни улици в част от районите на града като „Средец”, „Възраждане”, „Оборище”, „Нови Искър”, „Кремиковци” и др. В някои райони обработките продължават и в момента.

В Природен парк „Витоша” е възложено опесъчаване на пътя Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове.

В момента градският транспорт се движи нормално по всички маршрути. Напомняме на водачите да карат с автомобили оборудвани за движение при зимни условия и да бъдат внимателни.

Припомняме, че днес е обявен жълт код за сняг и поледици за цялата страна. В цялата страна ще вали сняг, като почти навсякъде ще се образува снежна покривка предимно между 10 и 15 см.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване