01/03/16 11:42
(http://www.dnevnik.bg/)

ТАСС: Северна Корея може би подготвя изпитание на водородна бомба


Северна Корея може би се подготвя за изпитание на водородна бомба, предаде руската информационна агенция ТАСС, цитирана от Българската телеграфна агенция.

Според доклад на южнокорейското управление по химическа, биологическа и радиологическа защита, цитиран от агенция "Ренхап", Пхенян вече провежда подготвителни работи по създаването на термоядрени оръжия. Възможно е Северна Корея вече да произвежда и трития, необходим за създаването на високотехнологично ядрено оръжие.

Не може да се изключи именно с цел подготовка за изпитанията да е прокопан нов тунел до полигона, а предвид предишните опити, Северна Корея може да има основата за създаване на термоядрено оръжие, заявява представител на южнокорейското управление по химическа, биологическа и радиологическа защита, коментират от ТАСС.

В началото на декември миналата година севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че Пхенян е готов да използва атомна и водородна бомба, за да защити суверенитета и достойнството на нацията. Тогава южнокорейското разузнаване изрази съмнения, че Северна Корея разполага с подобно оръжие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване