01/03/16 16:36
(http://www.dnevnik.bg/)

Троянският проход е затворен, "Тракия" около Стара Загора не е почистена


Засилилият се снеговалеж в следобедните часове доведе до по-сериозни проблеми в придвиждането.

Троянският проход е затворен за движение на всички превозни средства, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Временно е затруднено преминаването през Ришкия проход.

Автомагистрала "Тракия" в Старозагорска област не е почистена, съобщи "Фокус", като се позовава на свои читатели. Автомобилите не можели да се движат с повече от 40-50 километра в час.

След Чирпан е станала катастрофа между тежкотоварен камион и лек автомобил. На място има и патрули на Контрол на автомобилния транспорт (КАТ). По магистралата няма снегорини, които да почистват, предава "Фокус" и добавя, че "Тракия" в Пловдивска област е почистена.

Също така пътните настилки по автомагистрала "Струма" - между Дупница и Благоевград, не са почистени от натрупалия се сняг, съобщи "Фокус". В следобедните часове в района вали обилен сняг, който е повишил значително снежната покривка. По думите на читател на агенцията и централните улици в Благоевград не са почистени.

Джип е катастрофирал на пътя между село Дагоново и Якоруда около 14 ч., съобщи дежурният от Областно пътно управление - Благоевград. Той допълни, че причината за инцидента е хлъзгавата пътна настилка, заради която автомобилът е поднесъл, завъртял се е и е увиснал над пропаст. Наложило се е на място да бъдат изпратени екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", които да извадят заклещените вътре хора и да издърпат превозното средство.

В автомобила е имало трима пътници, които вече са извадени и са без наранявания. Въпреки това на място е имало и екипи на Бърза помощ. Нанесени са щети само на мантинелата.

Два леки автомобила са катастрофирали челно на разклона за Смядово около 13.30 ч. Петима човека са транспортирани за преглед в болнично заведение. Няма информация за сериозно пострадали. Движението в района е затруднено.

Малко по-късно до Райковец е възникнал друг пътен инцидент. Ударили са се насрещно движещ се ван с ямболска регистрация и лек автомобил Рено с добричка регистрация. Откарани са трима души в шуменската болница, между които и две деца, които по предварителни данни са пътували в Реното. След първоначално извършения преглед данни за сериозни наранявания няма, съобщава "Фокус".

Затруднено е движението по път I-4 в района на Омуртаг поради пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от Пътна полиция. Водачите да се движат със повишено внимание.

Изключително тежка е пътната обстановка на път Варна - София, в района на Севлиево. В следобедните часове на пътя от Велико Търново до Севлиево все още няма нито един снегорин. Обстановката в региона е усложнена. Отново призоваваме водачите да се движат с повишено внимание. В областта и към момента има слаб снеговалеж.

Километрични опашки са се образували на пътя Мездра-Ботевград. Опашките са в двете посоки от и към Ботевград, поради аварирал ТИР, съобщи "Фокус". По пътищата в област Монтана не се движат снегорини, които да почистват платната за движение. Придвижването се осъществява със скорост от 50км/ч.

Трафикът към големите градове, включително и на входовете на София, е засилен. Някои от улиците и булевардите в столицата също не са добре почистени, сред които "Сливница" и "Г. С. Раковски". Столичната община уверява, че следи стриктно работата на фирмите по почистването.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване