01/04/16 20:37
(http://www.klassa.bg/)

8% повече туристи в Банско

 8% повече туристи са посетили зимния ни курорт Банско, отчитат от туристическия бранш, в сравнение със същия период на миналата година. Отминалите коледни и новогодишни празници се оказаха по-доходоносни за хотелиерите в родния ни ски курорт.

Най-много туристи са пристигнали от алпийските държави алпийските държави Австрия, Италия и Швейцария, съобщиха от съюза на хотелиерите. А най-предпочитани са били петдневните ваканции.

Повечето любители на зимни спортове са предимно млади хора. 70 на сто от почиващите са младежи от България, Гърция, Румъния, Турция и Сърбия. За първи път градът е бил домакин на големи групи туристи от Австрия и Швейцария, а най-далечните гости са били от САЩ и Канада. Снежната покривка в планината е около 60 см., като продължават да работят и оръдията за изкуствен сняг, обяви маркетинг директорът на ски зоната в Банско Иван Обрейков. До момента няма сериозни инциденти в планината, информираха от Планинската спасителна служба в курорта.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване