01/04/16 05:47
(http://www.klassa.bg/)

Британски археолози откриха 500-годишен скелет на пират на детска площадка

  В британския град Единбург, при реконструкция на детската площадка на едно от най-старите начални училища в града, работниците намерили човешки скелет. След като била отхвърлена криминалната версия, археолозите пристигнали на мястото на инцидента. Те приложили радиовъглеродно датиране и открили, че костите са на най-малко 500 години, съобщи вестникThe Telegraph
Според историците, преди 600 години в района освен пристанищните докове е стояла и бесилка. Изследователите стигнали до хипотезата, че останките може да принадлежат на човек, който бил екзекутиран за пиратство. Археолозите смятат, че, ако се съди по състоянието на костите, нещастникът, който бил на около 50-годишна възраст, е бил убит, а след това обесен като предупреждение към другите пирати. Художникът-криминалист успял да пресъздаде лицето на убития, а археолозите решили да изнесат специален урок за децата, на който учениците ще научат как науката е помогнал в изследването на останките.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване