01/04/16 21:50
(http://pik.bg)

Ген. Киров за посещението на Местан в турското посолство: Определено е поел определени ангажименти към съседната ни страна

Ген. Киров за посещението на Местан в турското посолство: Определено е поел определени ангажименти към съседната ни страна

Без всякакво съмнение посещението на ЛютвиМестан в турското посолство е смущаващо, коментира пред „Фокус“ ген. Кирчо Киров, бивш ръководител на Националната разузнавателна служба. 

„Подобен ход на знакова политическа фигура е многозначителен”, подчерта Киров. Според него фактът, че Местан, който има охрана, е потърсил сигурност именно в посолството на Турция, означава, че политикът е поел определени ангажименти към съседната ни страна. 

„Вероятно и нашите специални служби са имали информация и сега те трябва да направят много задълбочен анализ на това какво всъщност е продиктувало поведението на г-н ЛютвиМестан и какви оперативни изводи следва да се направят за неговата лоялност към българската държава. Мисля, че това е сериозна задача за нашето контраразузнаване и каквото и да обяснява г-н Местан, обстоятелството, че той потърси закрила именно в посолството на Турция, е твърде компрометиращо“, категоричен бе бившият ръководител на НРС.

Според Кирчо Киров няма съмнение, че случаят е част от стратегията на турското ръководство България да бъде в сферата на турско влияние. Днес на изпитание са поставени принципи като ненарушимостта на границите, показва го случващото се в Украйна и Близкия Изток, добави генералът. Заплашена от кюрдите да загуби част от териториите си, Турция може да опита да компенсира тези загуби, прогнозира Киров, но подчерта, че южната ни съседка едва ли би си позволила толкова грубо отношение спрямо България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване