01/04/16 20:39
(http://www.klassa.bg/)

Доларът с голям скок през 2016 г.

 Котировките на американския долар през 2016 г. ще продължат движението си нагоре спрямо десетте други основни световни валути, съобщава „Прайм”. Агенцията се позовава на проучване на пазарната конюнктура, направено от Bloomberg.

Според прогнозата голям спад спрямо щатските пари ще имат новозеландският и австралийският долар, а също така и швейцарският франк. Според експерти основната причина е приетото за първи път от 9 години решение от Федералния резерв на САЩ за повишаване на основния лихвен процент.

„Нито една страна няма да може да отговори по същия начин. Следователно щатският долар, вероятно ще поскъпне спрямо останалите валути”, смята валутният анализатор в Brown Brothers Harriman&Co Марк Чандлър.

Според анализа на Bloomberg очакваното поскъпване ще бъде третият съществен скок на долара за последния половин век. Предишните 2 са били по време на управлението на президентите Роналд Рейгън и Бил Клинтън, припомня агенцията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване