01/04/16 09:51
(http://pik.bg)

Не пускат товарни автомобили през ГКПП-Станке Лисичково заради снегонавявания

Не пускат товарни автомобили през ГКПП-Станке Лисичково заради снегонавявания

Македонските гранични власти временно са преустановили пропускането на товарни автомобили през ГКПП – Станке Лисичково. Причината е снегонавявания и заледяване на участъци от пътната мрежа на македонска територия.
Поради влошените метеорологични условия и натрупване на голяма снежна покривка гръцките гранични власти изискват леките и товарни автомобили, преминаващи през ГКПП – Илинден, задължително да са снабдени с вериги за сняг, съобщиха от „Гранична полиция”.

На територията на нашата страна от АПИ предупреждават, че товарните превозни средства трябва да се движат задължително с вериги през Обзорски проход. Отпада забраната за движение на товарни камиони над 12 т по път II-19 Симитли-Банско Отпада забраната за движение на тежкотоварни камиони над 12 т в област Велико Търново.

По автомагистрала „Хемус” е ограничено движението на МПС над 12 тона в участъка от Варна до Белокопитово само в посока Варна-София.

Проходите „Върбишки”, „Златишки” и „Троянски” са затворени за всички превозни средства. През „Котленски”, „Твърдишки” и „Вратник” е забранено движението на МПС над 10 тона. През прохода „Превала” всички МПС трябва да се движат с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета. През „Предела” е забранено движението на МПС над 12 тона. През „Печинско” всички МПС да се движат с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета, през прохода „Рожен” - също. През „Пампорово” всички МПС трябва да се движат с вериги, там е забранено движението на МПС над 3.5 тона, през „Дюлински” проход също е забранено движението на МПС над 3.5 тона.

Товарните превозни средства трябва да се движат задължително с вериги през Обзорски проход. Проходът „Шипка” е отворен за движение. Там е забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31 март. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване