01/04/16 19:00
(http://www.dnevnik.bg/)

Пеевски декларира собственост в още 4 компании


Депутатът от ДПС Делян Пеевски е придобил всички акции в още четири компании. Това се вижда от негови декларации по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Те са публикувани на сайта на Народното събрание днес - с над месец закъснение, съобщава capital.bg. По-ран

По-рано през деня пък се разбра, че депутатът и майка му Ирена Кръстева чрез фирмата си "НСН Инвестмънт" са уведомили Комисията за защита на конкуренцията, че възнамеряват да купят 50% от веригата "Техномаркет".

Подадените от Пеевски декларации са с дата 27 ноември. С тях той уведомява, че е собственик на Intrust Ltd, Redwood Capital Ltd и Uno de senso Group Ltd. В първия работен ден на годината Пеевски декларира, че е придобил и 100% от компанията Richi International Ltd.

Липсата на повече данни не позволява да се установи къде точно са регистрирани компаниите и каква дейност развиват.

През септември 2015 г. депутатът от ДПС декларира собственост на 49% от компанията Al Entisar General Enterprises Co L.L.C., регистрирана в Обединените арабски емираства. Така Пеевски официално вече има пряка собственост в пет чуждестранни и четири български компании, посочва изданието.

През "НСН Инвестмънт" (90% от която му бяха дарени през лятото от майка му - бел. ред.) Пеевски държи 5% от "Булгартабак", 18% от пловдивската фабрика за цигарени опаковки и гилзи "Юрий Гагарин" и 100% от компанията "Десентиа България", която е кредитор на "Юрий Гагарин".

Депутатът получи от майка си и 50% от "Балканска медийна компания", която е едноличен собственик на "Нова българска медийна група", издател на вестниците "Телеграф", "Монитор" и "Политика". На Пеевски са и по половината от капитала дружествата "Био уотър" и "Био уотър инвестмънт" - също дарение от майка му.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване