01/04/16 11:59
(http://pik.bg)

Три полезни трика за уеб браузър, които може би не знаете

Три полезни трика за уеб браузър, които може би не знаете

Двата браузъра - Chrome и Firefox – имат много общо помежду си. Едно от тези сходства е че някои от най-полезните им функции са скрити и не могат да се видят от пръв поглед. За три от тези функции ще ни разкажат от Make Use Of.

1. Преглед на историята ви на сърфиране

Кликнете и задръжте бутона Back, за да се отвори списък със страниците, които сте посетили преди, от този таб. Ако кликнете върху някой от изброените сайтове, той ще се отвори веднага в същия таб.

2. Намерете информация за сайта който сте посетили

Потърсете иконата - обикновено прилича на катинар или празна страница – в непосредствена близост до адреса на уеб страницата, която сте отворили. Кликнете върху нея, за да изведете меню с информация за сайта който сте посетили, като неговия сертификат за сигурност и бисквитките, които сайта съхранява на вашия компютър. Информацията варира в зависимост от мястото.

3. Търсене в даден сайт директно от адресната лента

Ако често ви се налага да търсите информация в конкретен уебсайт, вместо първо да навигирате до него и след това да търсите полето за търсене, може да търсите директно от адресната лента с персонализирана търсачка.

В Chrome отидете в Settings > Search > Manage search engines. Във Firefox отидете в Preferences > Search. Също така може да използвате разширение като „Add to Search Bar“. Ако искате да използвате търсачката на Google, за да филтрирате резултатите от даден уебсайт, използвайте site:. Например ако искате да разберете какви съвети сме ви давали за избора на пароли тук в digital, може да изпишете: “site:digital.bg пароли“.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване