01/04/16 07:58
(http://pik.bg)

Фандъкова: Цяла нощ снегопочистващите фирми работиха в столицата

Фандъкова: Цяла нощ снегопочистващите фирми работиха в столицата

Цяла нощ снегопочистващите фирми работиха в столицата, трафикът към момента се извършва нормално за деня. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти в Център градска мобилност в столицата.

"Днешният ден започна нормално за градския транспорт на София. Цяла нощ фирмите за почистване обработваха срещу заледяване основните трасета, по които се движи градския транспорт и колите излязоха навреме, на места с леки закъснения", обясни Фандъкова. По думите й продължава почистването на спирките на автобусите и подходите към подлезите.

"Възложила съм да започне почистване на тротоари, там където са прилежащи към общински терени-паркове и градини", каза още кметът. Фандъкова призова и собствениците на магазини, офиси и жилища да почистят пред домовете си. "Заради ниските температури е възможно да има заледявания. Това са основната ни задача в момента. Не вали сняг, в момента, но е важно да избегнем заледяванията, където е възможно", подчерта Фандъкова.

Кметът на Столична община заяви, че задължително трябва шофьорите да имат предвид, че движението става при зимни условия и призова и шофьорите и пешеходците да бъдат внимателни, защото на места е възможно да има заледявания.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване