01/04/16 20:35
(http://www.klassa.bg/)

„Ферари” тръгна с боксуване на борсата в Милано

 Акциите на „Ферари” започнаха да се търгуват днес на борсата в Милано, но началото не бе най-добро. Първоначално обявената цена на акциите от 43 евро започна бързо да пада и ръководството на борсата спря листването им заради тяхното скоростно и неочаквано обезценяване. Първоначално настана объркване сред инвеститорите, които си помислиха, че акциите са умишлено силно надценени. Оказа се обаче, че „фалстартът” се дължи преди всичко на „външни причини”. Тоест на сривовете на борсите в Азия, причинени от рязкото влошаване на отношения между Иран и Саудитска Арабия и очертаващото се заради сблъсъка повишение на цената на петрола. Когато в ранния следобед обстановката се поуспокои, търгуването на акциите на „Ферари” започна отново, като цената им се движеше между 42 и 43 евро. Тази котировка даде основание на борсовите експерти да заключат, че капитализацията на компанията за мощни и луксозни коли в момента е около 7,9 млрд. евро.

Ценните книжа на „Припкащото конче” дебютираха на 21 октомври, когато те бяха листвани на борсата в Ню Йорк. Тогава само за няколко часа цените им скочиха с над 30 на сто, достигайки невероятната според анализаторите цена от 52 долара.

Качването на акциите на „Ферари” стана възможно след като управителят на „Фиат Крайслер Аутомобили” Серджо Маркионе извади компанията от концерна и тя стана самостоятелна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване