01/05/16 05:33
(http://www.klassa.bg/)

Ford добави Android Auto

 През миналия месец, Ford добави Siri за своите SYNC оборудвани автомобили. Днес на CES 2016 представи още по-добра свързаност с Android Auto с безброй нови приложения.


Също както Apple CarPlay, Android Auto позволява на шофьори с Android телефони, да включат устройството си в техния Ford и да получат достъп до смартфона от таблото или чрез гласови команди.

Собствениците на автомобили Ford оборудвани с SYNC 3 не само ще получат шест нови AppLink приложения, включително AAA, Conur, EventSeeker и CitySeeker, както и възможност за използване на 4G LTE сигнал в колата. С Wi-Fi на борда, собствениците ще могат да използват новите SYNC Connect приложения, които позволяват дистанционно да управляват няколко характеристики на автомобила.

Шестте нови приложения разнообразяват малко SYNC AppLink. Приложението AAA позволява на водачите да намират бензиностанции наблизо чрез GPS сигнала от превозното средство, както и функцията за планиране на маршрут Here2there, която предлага информация за трафика в реално време. Concur е приложение за бизнес пътувания, което записва изминатите километри.

Ford предлага и IVOX DriverScore, което приложение позволява на потребителите да създават профили на шофьорите и записи данни от техните шофирания. С тази информация, потребителят генерира DriverScore кредити, които са като технен кредитен рейтинг за шофиране. С тези кредити, водачите могат да използват при застрахобателите и да получат отчисление от застраховката, разбира се за държавите прилагащи застрахователна политика взимаща под внимание нарушенията извършвани от водачите.

EvenSeeker и CitySeeker използват GPS не само за да намери музикални събития, които може да харесат на водача въз основа на неговия профил, но също така ресторанти, заведения и други атракции от нощния живот. SYNC добавя и Tencent Chelian, която е популярна социална медийна платформа в Китай. Вероятно, няма да бъде налична е Европа и САЩ.

Ford вече дава възможност на собствениците да споделят местоположението си от самата кола, а не от смартфони. Това се интегрира с Glympse, нова функция, която "разпознава, ако водачът активно споделя местоположението си в реално време чрез приложението", обяснява прессъобщението Ford. Така, "SYNC AppLink ще попита, дали те биха искали да бъдат насочени към тази дестинация."

Всичко това звучи страхотно, но има уловка. Актуализацията е само за модели от 2017 година, като първи ще е модела Escape за 2017. Собствениците с модели от 2016 година оборудвани със SYNC ще може да се актуализират по-късно през годината. Ford не казва точно кога това ще се случи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване