01/05/16 20:49
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Чакаме 4,5% ръст на икономиката

 Днес над 116 млн. лв. живи пари влизат в малките и средни предприятия безвъзмездно. Ръст от 3% на икономиката не ни задоволява и истински се надявам през новата година да отидем на 4,5%. Това зависи от вас - с тези пари да създадете работни места, да вдигнете конкурентоспособността, от там и износа, и ръстът на икономиката се вдига. С тези думи се обърна към бизнеса министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на церемония за връчване на подписаните по първия краен срок договори по процедура „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Премиерът прикани фирмите да се възползват от отпусканите евросредства. Над милиард стоят, трябва да си изготвите проекти и да дойдете да си вземете безвъзмездно парите. Благодаря на ЕК за това, че беше изключително коректна към България и към края на 2015 година всички фактури, които бяхме пратили са изплатени. Това е добра оценка за администрацията, министерствата и общините. Преди години най-оптимистичните ни прогнози бяха да завършим програмния период 2007-2013 г. на 80%-82% усвояване. Към момента сме на 95%-96% усвояване на еврофондовете, подчерта Борисов, който припомни, че само преди година еврофондовете са били замразени за България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване