01/05/16 05:31
(http://www.klassa.bg/)

Компютърен портиер ще разпознава гостите

 Съоснователят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг заяви, че до края на 2016 г. възнамерява да създаде компютърна система, основана на изкуствения интелект, която да му помага в управлението на собствения му дом. За своите планове милиардерът съобщи на страницата си във Facebook

Той отбеляза, че всяка година си поставя по една задача, която е новост и излиза извън рамките на социалната мрежа. „Целта ми за 2016 г. ще бъде създаването на елементарен изкуствен интелект за управлението на дома и за помощ в работата“, сподели Марк Зукърбърг. Той поясни, че ще започне да изучава какви технологии вече съществуват в тази сфера. След това Зукърбърг ще научи новата система да разбира командите на гласа му, за да може да управлява целия си дом - от музиката и осветлението до температурата и други параметри. „Ще науча системата да разпознава приятелите ми по лицата, преди да позвънят на входната ми врата“, добави основателят на Facebook.

Сред функциите на новия продукт ще фигурира и проверката на това дали всичко в стаята на малката му дъщеричка Макс е наред.

След като в началото на декември Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан станаха родители, те обявиха, че даряват 99% от акциите си в течение на живота си на новата им фондация "Чан Зукърбърг инишиътив":

На 4 февруари 2004 г. Марк Зукърбърг и трима негови състуденти от Харвардския университет основават една от най-големите социални мрежи в света, Facebook.

В наши дни месечната аудитория на тази социална мрежа по света възлиза на 1,5 млрд. души.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване