01/05/16 17:28
(http://pik.bg)

Ремонтират пътя за Карандила

Ремонтират пътя за Карандила

Започва ремонтът на републиканския път от Сливен за местността Карандила, съобщи БНР.

Поради пропадане от обилните миналогодишни дъждове на презбалканския път от Сливен за селата Ичера и Градец, той бе затворен за движение на автомобили. Движението се извършва по обходни маршрути през местностите Селището и Даулите.

Забавянето на ремонта и обиколните маршрути затрудняват пътуващите и въпреки че пътят е сигнализиран, има коли, които преминават през разрушения участък за Карандила. Конструкцията на пътя е разрушена на дължина 150 метра, с големи надлъжни пукнатини с ширина от 5 до 30 см и пропадане на участък с дължина 2.5 м в лявата лента, със свлечен пътен банкет и насип на пътя.

Разрушеният път е сигнализиран с необходимите знаци, сигнална лента и земна маса. Той е част от републиканската пътна мрежа и за ремонта му се чакат действия от държавата. Община Сливен е получила уверение, че през 2016 г. пътят ще бъде готов, съобщи кметът Стефан Радев. В момента се извършва проектиране от Агенция „Пътна инфраструктура” на стойност 2 млн. лева. Предстои да бъде възложено строителството.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване