01/06/16 10:46
(http://pik.bg)

Директорка похарчи 20 000 лева за зеленина

Директорка похарчи 20 000 лева за зеленина

20 000 лева за похарчила за зеленина директорката на ОУ "Гео Милев" в пловдивското село Белозем Мария Александрова.

Учебното заведение дължи 18 286 лева на доставчици и над 5000 лв. - на общината, каза кметът на Раковски Павел Гуджеров. Той е разпоредил финансова ревизия в школото и се чакат официалните резултати. "Има доста смущаващи разходи - фактури без описание, а в договор за реклама не е било посочено какви точно материали са изготвени", уточни Гуджеров.

Той е обезпокоен, че миналия месец персоналът в ОУ "Гео Милев" не е получил заплати за разлика от другите общински училища. Парите на всички са били преведени едновременно. Александрова твърди, че възнагражденията се изплащат до 5-о число и средствата ще бъдат по сметките в срок. По думите й некоректно било Гуджеров да коментира ревизията, преди още самата тя да е получила протокола от нея.

Директорката отхвърли обвиненията за преразходи и финансова криза в училището заради лош мениджмънт. Тя твърди, че в класните стаи се поддържа необходимата температура от 21 градуса. "Парното се спира още в 11 часа и в помещенията е студено. Учители и деца се разболяват", алармира шефката на "Подкрепа" в училището Тотка Андреева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване