01/07/16 07:45
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Събрахме 2,850 млрд. лв. отгоре от олигарси и контрабандисти

 Над 2,850 млрд. лева са влезли в хазната повече в сравнение с миналата година. „Това са живи пари, които държавата успя да си събере от контрабандистите. Всичко това е отивало в олигарси и контрабандисти, знайни и незнайни герои. Благодарение на това във всички системи дадохме огромни пари, за да се получи ръст в икономиката и да съживим цели сектори”, каза премиерът Бойко Борисов, който посети ДФ „Земеделие”. Той посочи, че има ръст в земеделието,  в инфраструктура, в екология и във всяка една програма. През 2015 година за заплати за учители са дадени близо 330 млн. Лева, около 50 млн. лв. допълнително са отишли към правосъдната система. За реконструкцията на старите магистрали са отишли 100 млн. лева, а 107 млн. лв. са раздадени на  тютюнопроизводителите. Всяка Коледа, Нова година и Великден по над 50 млн. лева бонуси са давани на пенсионерите. В рамките на един такъв период над 153 млн. лв. повече са дадени за пенсии от събраното от контрабандистите, каза премиерът. Той поздрави ръководството на фонда за стриктната работа, защото институцията се наблюдава не само отвътре, но и от Брюксел.
В най-лошия случай по всички програми в страната ще има 95-96 на сто усреднено усвояване на еврофондовете, което поставя България на второ място в Европа, съобщи още министър – председателят.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване