01/07/16 07:27
(http://www.klassa.bg/)

Гражданската поскъпва с 10%

 Задължителната застраховка за всички автомобили „Гражданска отговорност“ ще поскъпне с 10 на сто, прогнозират от бранша.

Сред причините за поскъпването на полицата са промените в Кодекса за застраховането, които бяха въведени в края на миналата година и създадоха хаос на пазара, счита експертът. Гражданите вече имат възможност да сключват застраховката по Интернет. Така дори и човек да плати полицата онлайн, застрахователят трябва да изпрати хартиените документи чрез куриер, което всъщност обезсмисля онлайн застраховката.

„Вече има разпоредба застрахователните компании да издават стикера „Зелена карта”, което още повече ги затруднява”, каза прогнозират бившият зам.-председател на КФН Борислав Богоев. Според него това изискване трябва да отпадне. Той припомни още, че 95% от полиците се издават на автомобили, които се движат в страната и в рамките на ЕС. Сертификатът „Зелена карата” обаче е задължителен само за коли, които се използват извън територията на Евросъюза.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване