01/07/16 09:16
(http://www.dnevnik.bg/)

Изпълнителите на проекта на НДК са глобени с над 600 хил. лева


Фирмите, които ремонтират парка край НДК са глобени с над 600 хил. лева заради неспазени срокове и некачествен ремонт, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви.

По думите й на площад "България", който е пред главния вход на НДК, е липсвала цялата хидроизолация, което е причина за наводняването на подлеза на НДК. "На това място предстои ремонт за тази година и плочките ще бъдат подменени изцяло. Ще се изгради и хидроизолацията", каза Фандъкова.

Още през декември стана известно, че лошото изпълнение на подмяната на настилката ще донесе глоби на изпълнителя "СК-13 ПЪТСТРОЙ" АД. Средствата за проекта бяха осигурени по оперативна програма "Регионално развитие" (2007-2013).

Фандъкова заяви, че голяма част от ремонтите, планирани за миналата година, са останали за 2016 г, "за да не се блокира цяла София".

Според нея големите проекти за тази година са довършването на ремонта на бул. "Витоша" по посока Южен парк и изграждането на новата трета линия от метрото.

През тази година ще продължи и подмяната на парка на столичния градски транспорт, увери Фандъкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване