01/07/16 08:25
(http://pik.bg)

Искат още доказателства, че Радка е убила баща си

Искат още доказателства, че Радка е убила баща си

Софийският апелативен съд е върнал делото срещу Радка и Красимир Върбанови, обвинени в убийството на 83-годишния им баща, предаде „Конкурент“. Информацията бе потвърдена от зам. окръжния прокурор на Враца Камелия Трифонова. Апелативните съдии намират, че участието са необходими повече доказателства свързващи подсъдимата Радка с престъплението, за което е обвинена.

Във връзка с това делото е върнато за доразследване на дръжавното обвинение във Враца. Припомняме ви, че през февруари 2015 г. Радка и Красимир получиха по 17 г. лишаване от свобода за убийството на баща им. Като съучастник в престъплението бе посочен съпругът на Радка Валери Трифонов, който получи условна присъда заради това, че им е съдействал, за да прикриват следите. Жестокото убийство е извършено на 8 август 2012 г. в кв. Бистрец по особено жесток начин с користна цел – за пари и наследствени имоти. Ударите по тялото причинили множество счупвания на 83-годишния мъж, което довело до бавната и мъчителна смърт. Убийството бе разплетено след ексхумация на трупа на възрастния мъж, който беше погребан в гробищния парк на кв. Бистрец.

Радка и Красимир инсценирали, че намерили баща си починал 2 дни след убийството, а след това извадили документ за смърт и инсценирали скромно погребение за пред съседите. Докато течеше съдебния процес в Окръжния съд във Враца Красимир неколкократно заяви, че не той е убил баща си. Същото повтаряше и сестра му Радка. Двамата бяха подложени и на детектор на лъжата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване