01/07/16 16:39
(http://pik.bg)

Как да деактивираме нотификациите в Google Chrome

Как да деактивираме нотификациите в Google Chrome

Социалните мрежи се борят за нашето внимание. Facebook, Pinterest, Instagram искат да знаем, че сме получили ново съобщение, за да може да им отделим известно време дори и да не искаме. Получаването на уведомления стана възможно благодарение на нов ъпдейт на Chrome. 

Ако обаче намирате тези известявания твърде дразнещи и отвличащи вниманието ви от важните ви задачи, може да ги спрете. От Make Use Of ще ни покажат как да деактивираме уведомленията в Chrome.

На мобилно устройство

Отворете браузъра Chrome на вашето Android устройство и посетете уеб сайта, за който искате да изключите уведомленията. В адресната лента, натиснете иконата на катинар и от падащото меню изберете Site Settings > Notifications > Block. Ще трябва да повторите тези стъпки и за другите сайтове, на които искате да забраните да ви изпращат уведомления.

Ако искате да блокирате всички уведомления получавани чрез Chrome, можете да отворите менюто на Chrome и да отидете на  Settings > Site Settings > Notifications сега изберете Blocked.

На десктопа

За да разрешат или блокират известията, Windows и Mac потребителите трябва да отворят менюто на браузъра Chrome. След това отидете до Settings > Show advanced settings > Privacy > Content settings…. Намерете Notifications, и изберете измежду опциите Allow all sites to show notifications, Ask when a site wants to show notifications или Do not allow any site to show notifications.  

За да деактивирате уведомления за конкретен сайт, в Windows, кликнете върху иконата за уведомяване която има формата на камбана, в долния десен ъгъл на десктопа, а след това кликнете върху иконата на зъбно колело, и махнете отметката от тези сайтове, от които не искате да получавате уведомления.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване