01/07/16 06:59
(http://www.dnevnik.bg/)

Местан ще обяви днес намеренията си


Изключеният от ДПС доскорошен лидер Лютви Местан ще говори пред медиите днес за първи път след десетдневно мълчание. Очаква се на пресконференцията си в София да обяви намеренията си след заявката му от 26 декември в Момчилград, че политическата му съдба "зависи от моя диалог с избирателите, а разговорите ми сега започват".

На 24 декември Местан беше изключен от партията и от групата и беше отстранен като председател на движението.

Часове преди Централният съвет на ДПС да реши съдбата му, той даде пресконференция в Кърджали заедно с четирима депутати - Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед, Айдоан Али и Венцислав Каймаканов, на която обяви заседанието на партийния орган за незаконно и съответно решенията му. Четиримата депутати, както и Мариана Георгиева, обявиха, че ще последват Местан, подкрепи го и бившият вече областен лидер на ДПС в Кърджали и кмет на Джебел Бахри Юмер.

Тема на пресконференцията не е посочена, но се очаква Местан да коментира отстраняването си и действията на доскорошните си съпартийци. Поддръжниците му намекнаха, че очакват групите в тяхна подкрепа в социалните мрежи да прераснат в инициативен комитет за сдружение, а след това и партия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване