01/07/16 13:02
(http://pik.bg)

Министър Теменужка Петкова: Вецовете не подават достатъчно вода и затова кладенците в Кричим пресъхват

Министър Теменужка Петкова: Вецовете не подават достатъчно вода и затова кладенците в Кричим пресъхват

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова пристигна спешно в Кричим заради кризата с водоснабдяването на 200 семейства. Водата в къщите на хората спря на 31 декември следобед. Дотук се стигна, след като ВиК - Пловдив обяви, че водноелектрическите централи не подават достатъчно вода и така кладенците пресъхват.

От НЕК от своя страна отрекоха твърденията. На място министър Петкова установи, че в действителност водата, която се подава от ВЕЦ Въча 1, се губи. „Водата излиза от ВЕЦ Въча 1, отива към ВиК - Пловдив и искаме да засечем какви количества излизат оттам, какви влизат тук и да видим каква е причината, за мен това не е нормално”, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова, предаде TNS.bg 

В момента водоподаването в по-голямата част на Кричим е възстановено. „В момента 15 къщи са само без вода, до един или два дни и там проблемът ще бъде решен”, заяви кметът на Кричим Атанас Калчев. Предстои експертна комисия да търси решение на проблема, за да не се стига до нова бедствена ситуация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване