01/07/16 10:54
(http://pik.bg)

Хранителни продукти от БЧК за нуждаещи се

Хранителни продукти от БЧК за нуждаещи се

505 души от Варна ще получат брашно, леща, спагети и компот от сини сливи. Хранителните продукти се раздават от БЧК в изпълнение на програма за подпомагане на най-нуждаещите се граждани.

В изпълнение на Оперативната програма за храни основно за материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), Българският Червен кръст започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 255 000 нуждаещи се български граждани в областите Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол.

Раздаването ще продължи до 29 януари и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 13,6 кг хранителни продукти - 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр. Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта 311 пункта, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване