01/08/16 06:16
(http://www.klassa.bg/)

Армията напредва, свален е най-новият дрон на ислямистите

 Последната информация за ситуацията в Сирия за „Руская Весна” съобщава украинският гражданин, родом от Донбас, с позивна „Тимур”, намиращ се в момента в отрядите на кюрдската съпротива и отговарящ за координацията на взаимодействията със сирийската армия. Обстановката в Сирия (7 януари 2016 година)
Днес станах неволен свидетел на това, как терористите продължават да обстрелват с миномети и самоделни реактивни системи жилищните квартали на Дамаск. По вчерашни отчети, загинали са 11 мирни жители, над 20 са ранени в различна степен. 

Настъплението продължава
След боевете между кюрдите и бандитите от ДАЕШ в района на Мембидж (Алепо) терористите, понасяйки сериозни загуби, отстъпиха. 

В провинция Латакия правителствените подразделения съвместно с отрядите на народното опълчение поставиха под свой контрол селищата Сараф, Бейт Фарес, нанасяйки на бандитите значими загуби в жива сила и техника. 

Самолетите на ВВС на Сирия нанасят удари по позициите на ислямистите 
Днес сирийските ВВС нанесоха удари по опорните и командните пунктове на ислямистите, складове с беоприпаси в района на Шейх Мискин и Етбаа в провинция Дераа. На земята обаче особен напредък липсва. 

В Източна Гута военните продължават да изтласкват ислямистите. В хода на настъплението подразделенията на правителствената армия е напреднала с 250 метра по посока на Хауш-Хараба и са се укрепили в неговите югоизточни покрайнини. 

В град Ериха в провинция Идлиб подразделенията на правителствените войски атакуваха позициите на терористите от „Джейш ал Фатх”, в резултат на което са загинали петима терористи. В района на селището Мокр в провинция Хама армията в хода на специална операция е ликвидирала десет екстремисти от групировката „Джунд ал Акса”. 

Свален е най-новият дрон на терористите 
В провинция Хомс е свален най-новият модел на безпилотен апарат на ислямистите – въздушен балон със закачена на него камера. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване